Het beste van twee werelden

BRILJANT ligt niet alleen aan de Amstel, waardoor een groot aantal woningen een prachtig uitzicht heeft op de het water, maar ook in de Pijp met al zijn gezelligheid, leuke restaurantjes en levendige markt. In de nabijheid bevindt zich de bekende Wibautstraat met aantrekkelijke winkels en horeca. Ook uitstekende restaurants zoals Rijssel en Wilde Zwijnen liggen in de buurt. Het centrum van Amsterdam met zijn theaters, winkels en bioscopen zijn praktisch om de hoek. In BRILJANT woont u te midden van levendig en authentiek Amsterdam met het comfort, de luxe en de ruimte van een nieuwe woning.

De historie van het asscherkwartier

De naam Asscherkwartier is ontleend aan een van de meest prominente gebouwen in deze buurt: “Het Asschergebouw”. Een gebouw met geschiedenis, gebouwd door een firma met evenzoveel geschiedenis: De Koninklijke Asscher Diamant Maatschappij, opgericht in 1854 en wereldberoemd in de internationale diamantwereld. In de hoogtijdagen van het bedrijf werkten er maar liefst 300 slijpers, waarvan een groot deel in de karakteristieke diamantbewerkershuisjes rondom het bedrijf woonden. Veel van deze huisjes zijn bewaard gebleven en kenmerken de buurt op een pittoreske wijze. De nieuwbouw zorgt voor hernieuwde dynamiek en bedrijvigheid in dit unieke deel van de stad.

Het asscherkwartier van nu

In het Asscherkwartier wordt gebouwd aan een nieuwe buurt met wonen, creatieve bedrijvigheid en goede voorzieningen, een nieuw impuls voor de Pijp. Het gebouw BRILJANT is de laatste woon-ontwikkeling binnen dit nieuwe stukje Amsterdam. De woningen in de nabij gelegen gebouwen Radiant en Emerald zijn al bijna gereed voor bewoning. Daarmee is het plein dan ook bijna in gebruik.

In het markante Raadhuis komt onder meer een luxe hotel, waar ook u als bewoner kunt genieten van gezellige horeca. Het cultuurhuis, waarin Ostade A’dam en de Openbare Bibliotheek Amsterdam een samenwerking zijn aangegaan, completeert het gebied. Ook in het cultuurhuis is horeca aanwezig, waardoor het drinken van een drankje op het plein mogelijk is. Dit maakt het Asscherkwartier tot een echte hotspot.

De woningen

BRILJANT is de laatste woonontwikkeling in dit nieuwe, indrukwekkende stukje Amsterdam. Het gebouw telt 11 luxe appartementen, 2 tweelaagse stadswoningen met tuin en 2 penthouses. De luxe appartementen hebben een oppervlak tussen ca. 80 en 130m2 en een ruim balkon. De stadswoningen van bijna 140 m2 hebben een tuin aan de Rustenburgerstraat op het Noord-Westen en een stadstuintje op het Zuid-Oosten. De stadswoningen bieden ruimte aan 4 slaapkamers en 2 badkamers. De penthouses worden ca. 175 m2 en hebben extra hoge plafonds en beschikken over een groot terras op het Zuid-Westen. BRILJANT is voorzien van een lift en in de parkeergarage onder het plein hebben bewoners, in een afgeschermd deel, een eigen parkeerplaats. Er is voor een aantal elektrische auto’s oplaadmogelijkheid. 

Geïnteresseerd?

- Save the date-
Op zaterdag 7 en woensdag 11 september a.s. zal er een verkoop event zijn voor de woningen van
Briljant aan de Amstel.

Indien u zich aanmeldt via onderstaand belangstellenden formulier dan wordt u op de hoogte gehouden hoe u zich kunt aanmelden voor het verkoop event.